2019. május 24. péntekEszter, Eliza
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Ingyen sör elcsent kancsóért: csúfos kudarc

2007. augusztus 16. 10:40, utolsó frissítés: 10:40

Sikertelen volt az ellopott söröskancsók napja elnevezésű rendezvény az észtországi Hiiumaa-szigeten: egyetlen korsót sem vittek vissza. A Ka:rdlában lévő Priiankru pub tulajdonosa hirdette meg a helyi újságban, hogy mindazok számíthatnak egy ingyen sörre, akik visszaviszik a kocsmából elemelt söröskorsókat, vagy egyéb ivóalkalmatosságokat - olvasható a Lenta című orosz hírportálon.

Egy év alatt a kocsmából 600 söröskorsó és borospohár tűnt el, mintegy százat pedig összetörtek a vendégek. Emiatt akut pohárhiány lépett fel.

Az akcióra kétszáz liter sörrel készült a kocsmatulajdonos, de egyetlen egy korty sem fogyott, ugyanis egyetlen "becsületes megtaláló sem akadt".

Tarva Nomm, az ivó tulajdonosa legjobban a törzsvendégeken csodálkozik, akik rendszeresen dicsekszenek iddogálás közben, hogy hány eltulajdonított söröskancsóval sikerült növelniük házi gyűjteményüket.

Az akció sikertelensége láttán a kocsmáros most azt fontolgatja, hogy a jövőben műanyag poharakban szolgálja majd fel az italt. (mti)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ÉletmódRSS