2019. május 22. szerdaJúlia, Rita
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

1890-ben született, vadászik és rénszarvast tenyészt. Emlékezőtehetsége kiváló

2007. augusztus 15. 12:06, utolsó frissítés: 12:50

A legfrissebb kutatások szerint Oroszország sarkvidéki területén él egy 117 éves evenk (tunguz) asszony, aki joggal számíthat a világ legidősebb embere címre.

Jakutföld nemzeti levéltárában ráakadtak egy egyházi bejegyzésre, amely bizonyítja, hogy Varvara Szemennyikova, akinek napjai vadászattal és rénszarvastenyésztéssel telnek, 1890 májusában született - jelentette kedden az Interfax orosz hírügynökség.

"Jakutföld legidősebb lakosának nincsenek egészségügyi panaszai és emlékezőtehetsége is kiváló" - írta az Interfax. "Szeret az életéről mesélni és érdeklődik mind a szűkebb hazájában, mind az Oroszországban zajló események iránt".

Ha a születési adatot hitelesnek fogadják el, akkor Szemennyikova túlszárnyalta a japán Minagava Jonét, aki hétfőn hunyt el 114 éves korában és addig a világ legidősebb embereként szerepelt a Guinness Rekordok Könyvében.

Szemennyikovának van egy ukrán vetélytársa, Hrihori Nesztor juhász, aki az ottani kutatók szerint 116 esztendős.

A Guinness Rekordok Könyve szerint a leghosszabb ideig egy 122 éves asszony élt a Földön. A legidősebb férfi 120 éves korában halt meg 1986-ban. (mti)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ÉletmódRSS