2020. június 1. hétfőTünde
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Guinness-rekord a 141 funkciós svájcibicska

2007. augusztus 10. 13:01, utolsó frissítés: 13:01

Többszörös világrekord a svájci katonai bicska legújabb kiadása, amelynek 85 szerszámával 141-féle dolgot lehet művelni. A világ legkisebb szerszámosládájának is nevezett bicska a legtöbb funkcióval bíró zsebkés kategóriában került a Guinness Rekordok Könyvébe.


Az eredeti svájcibicskát gyártó cég, a Wenger mérnökei több mint 100 év termését sűrítették össze a gyűjtőknek szánt, Giant Collector’s Knife néven futó termékbe. Az elmaradhatatlan sörnyitó mellett van benne például hét penge, három fogó, csaknem húsz különböző fajta csavarhúzó, elemlámpa és lézerpointer. A fűrész, iránytű, csipeszek és körömvágó mellől nem hagyták ki az órahátlap-nyitót, a bicikliláncszem cserélőt és a szivarvágót sem.

A szuperbicskán a többi között találtak helyet még a lyuktágító reszelőnek, a golfcipőstopli-csavarónak és a golfpálya gyepéből ütés közben kivágott rögök szakszerű visszaillesztésére kifejlesztett célszerszámnak is.

A limitált szériás Giant Collector’s Knife az 1893-ban alapított vállalat szerint a legnagyobb zsebkés az egész világon. Ára életre szóló garanciával 1200 dollár (220 ezer forint), és csak a gyártónál lehet megrendelni. Nagy és erős zseb kell hozzá; a 22,86 centi hosszú bicska 1,345 kilót nyom. (mti)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ÉletmódRSS