2020. február 21. péntekEleonóra
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Betiltották a jóslás-műsorokat Kínában

2007. augusztus 07. 15:58, utolsó frissítés: 15:58

A kínai hatóságok megtiltották a televíziós jövendőmondó műsorokat arra hivatkozva, hogy a babonákat terjesztik, ráadásul a műsorokba betelefonáló nézőktől túlzottan magas árat kérnek.

A kínai hírközlési minisztérium tilalma azokra a reklámműsorokra terjed ki, amelyek általában késő este vagy hétköznap délutánonként arra ösztönzik a nézőket, hogy SMS-eket küldjenek vagy emeltdíjas telefonszámokat hívjanak azért, hogy sorsukat megtudják.

A műsorok azt állítják, hogy a telefonáló vezetékneve alapján meg tudják mondani az adott személy jövőjét, esetleg házasodási kilátásait, pályafutását és az egészségével kapcsolatos tudnivalókat. Más műsorokban pedig arra buzdítják az embereket, hogy egy adott számra küldött szöveges üzenettel különböző nyereménytárgyakat nyerhetnek. A minisztérium a hónap végéig adott haladékot az ilyen jellegű műsorok felszámolására.

A babonás hiedelmek és praktikák gyakorlását a kommunista Kína alapítója, Mao Ce-tung (Mao Zedong) betiltotta, mint az ország feudális múltjának emlékeit. Azonban a jövendőmondás és más ősi szokások ismét előtérbe kerültek, miután a rohamosan növekvő kínai gazdaság okozta társadalmi változások közepette az emberek spirituális iránymutatást keresnek. (MTI/AP)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ÉletmódRSS