2020. július 11. szombatNóra, Lili
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Nagyszebenben zajlik a világ leghosszabb kosármeccse

2007. augusztus 04. 12:48, utolsó frissítés: 12:48

A sporttörténet leghosszabb kosárlabda-mérkőzését kezdte meg csütörtökön Nagyszebenben az a 24 fiatal, akinek vasárnap délelőtt 10 óráig folyamatosan tartó mérkőzésen kell kitartania, hogy a rekordkísérlet sikerrel járjon.

A magukat a kosárlabda szerelmesének valló, nem hivatásos sportoló fiataloknak 72 órát kell játszaniuk ahhoz, hogy új rekordot állítsanak be. A különleges kezdeményezés ötletgazdái azonban nagyobb tervekkel álltak neki a feladatnak. Ők hétfő hajnalig kosaraznának, hogy egyhamar senkinek se sikerüljön megismételni teljesítményüket.

A 12-12 fős "pirosak" és "feketék" névre keresztelt csapatok valamennyi tagja fiú, közöttük a legfiatalabb 17 éves. Minden kosarazónak naponta tizenhat órát kell a helyi sportcsarnok pályáján játszania, csak ezután jár neki a jól megérdemelt nyolc órás alvás.

Mivel a rekordkísérlet ideje alatt a csapattagok nem hagyhatják el a létesítményt, a teremben elhelyezett matracon térhetnek nyugovóra, abban reménykedve, hogy az éppen soron következő társaik sikeresen gondoskodnak majd a mérkőzés folyamatosságáról.

Az ilyen körülmények között mennyei mannának számító álom mellett a húszpercenként beiktatott tizenöt perces szünet, és a zuhanyzás nyújthat még felüdülést a résztvevőknek.

A nemzetközi kosárlabda-szövetség szabályai szerint játszott mérkőzés különleges időtartama mellett az eredmény is várhatóan rendkívüli lesz. Úgy számolják, hogy mindkét gárda körülbelül háromezer pontot szerez majd.

Tíz-tíz hivatásos bíró és orvos biztosítja a maratoni mérkőzés bonyodalmak nélküli lejátszását. Nekik valamivel könnyebb dolguk lesz, mivel négyóránként válthatják egymást. (mti-panoráma)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ÉletmódRSS