2020. július 6. hétfőCsaba
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Mától DOB-BAN Ritmusfesztivál

2007. augusztus 02. 16:36, utolsó frissítés: 16:36

Ma kezdődött el a csíkszeredai városnapok keretében, a Mikó-várban a 2. DOB-BAN Ritmusfesztivál. Hat ország zenészei képviselik a ritmusok, a perkúciós hangszerek világát, élményszámba menő koncertek, mesterkurzusok, tűzzsonglőrök gazdagítják a háromnapos rendezvényt.

Az Agora Alapítvány és Csíkszereda Polgármesteri Hivatala által szervezett fesztivál mai napja a kurzusoké: Cserei Csaba workshopot, Dörnyei Gábor és Horváth Kornél dob és perkúció mesterkurzust tart.

A kurzusok pénteken Ati de Chile (Chile) és Gilberto (Kuba) előadásaival folytatódnak, de délutántól már izgalmas koncertek (Trio Ra, Macondo, Asztalos Zsolt és Hán László, Horváth Kornél és Dörnyei Gábor) is várják a tavaly is nagy sikernek örvendő fesztivál látogatóit.


A fesztivál utolsó napján különleges hangszereké a tér: az algériai Fatima Kozlan derbuka kurzust, Martonosi György, Oláh Zoltán és Oláh Péter Sabian dobkurzust, az amerikai Eldad Tarmu vibrafon workshopot tart, később őket, illetve a hazai Prezentet láthatjuk a színpadon. A koncerteket mindkét este tűzzsonglőrök bemutatója zárja.

A teljes program megtekinthető itt.

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ÉletmódRSS