2020. július 11. szombatNóra, Lili
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Gyertyafényes válás baltás vagyonmegosztással

2007. július 30. 15:46, utolsó frissítés: 15:46

A fejlett országokban a házasságoknak mintegy a fele végződik válással, ám míg az esküvők megrendezésére rendezvényszervezők sokasága szakosodott, a válófélben lévőkkel a legutóbbi időkig senki sem törődött.

Az utóbbi időben a helyzet megváltozott Oroszországban, ahol gombamód szaporodnak a "hangulatos" válás megrendezésére vállalkozó cégek - olvasható az NTV orosz tévécsatorna honlapján.

E cégek jóvoltából azok a házaspároknak, amelyeknek sikerült a válás minden részletében megegyezniük, meg sem kell jelenniük a bíróságon: az összes ügyintézést leveszik meghatalmazás birtokában e vállalkozások leveszik a szakítani kívánók válláról. Ezen felül a cégek számos meglepetéssel is igyekeznek oldani a válással járó stresszt, hogy az egykori házastársak csak a szépre emlékezzenek közös életükből.

Az első ilyen cég Szamarában született: tulajdonosa korábban esküvőket szervezett, így igazán tudja, hogy hogyan kell megadni a módját a válásnak is.

A hölgyek talpig feketében, míg az urak fehér öltönyben feszítenek a válási banketten, amelyen pezsgő helyett kefírt szolgálnak fel. Az est fénypontja a gyásztorta felvágása, ami után a meghívottak virradatig mulatnak a szomorúság legkisebb jele nélkül.

Akad olyan pár, amely meghitt gyertyafényes vacsorára voksol, hogy utána baltával darabolja fel ingóságait egy hangulatos vagyonmegosztás keretében.

Némely vállalkozás kínálatában szerepel az "elválási" körutazás, amelynek során a pár felkeresi az egykori nászút helyszínét, s esetleg azokat a helyeket, amelyek valamilyen ok folytán emlékezetesek voltak közös életük során. Lehetőség van egy "utolsó éjszakára" is egy luxushotelben.
(MTI-Panoráma)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ÉletmódRSS