2020. július 6. hétfőCsaba
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Legidiótább honfitársait keresi egy orosz író

2007. július 27. 17:54, utolsó frissítés: 17:54

Immár második alkalommal hirdette meg egy orosz író az Üdv, tökfilkók elnevezésű pályázatot , ami gyakorlatilag a már Amerikából ismert Darwin díj keleti változata.

A Komszomolszkaja Pravda szerint a szervező Roman Afanaszjev, aki ötletek után kutatva a helyi lapok online kiadásában és hírportálokon az össznépi butaság kimeríthetetlen tárházára bukkant.

Az író egész múlt évben böngészte a világhálót és az ostobaság legkirívóbb eseteit feltette saját honlapjára, ahol az olvasók szavazhattak.

Válogatásnak két kritériuma volt: Afanaszjev kizárólag megtörtént eseteket vett figyelembe, amelyek hitelét újsághíreknek, fényképeknek, vagy videofelvételeknek kellett igazolnia.

Másrészt az Üdv, tökfilkók pályázaton 16 éven felüliek cselekedetei szerepelhetnek, mivel az író meggyőződése szerint a gyerekek nem értik, hogy mit cselekednek, s csak a felnőttek képesek igazán nagy butaságra.

Tavaly az olvasói voksok alapján a győztes a legostobább bűncselekmény kategóriájában egy tatárföldi betörő lett, aki a kifosztott lakásból mindenféle műszaki cikket tulajdonított el. Másnap csípték nyakon, amikor visszatért a tett helyszínére, hogy az ellopott készülékekhez összeszedje azok műszaki leírását.

A legostobább halál kategóriában a legtöbb szavazatot egy fiatal rjazanyi pásztorlegény kapta, aki unalmában felmászott a villanyoszlopra, hogy a magasfeszültségű vezetékből ostorával szikrákat csiholjon. (mti)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ÉletmódRSS