2020. április 7. keddHerman
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Bikák előtt futtatta tízéves kisfiát egy spanyol apa

2007. július 18. 17:45, utolsó frissítés: 17:45

Megvonták egy spanyol apától a láthatási jogot, mert tízéves kisfiát a pamplonai bikafuttatásra vitte és vele együtt rohant az állatok előtt.

A spanyol televízió operatőre a múlt héten kapta le a fiút, amint apjával kézenfogva fut egy csapat felhergelt bika előtt. A képek felháborították a pamplonai önkormányzat tisztségviselőit, mert a helyi előírások szerint a bikafuttatáskor 18 évesnél fiatalabbak nem lehetnek az utcán, ahol az állatok az emberek között rohannak.

Ennél is súlyosabbnak bizonyult, hogy a volt feleség is látta a felvételeket – az eset ugyanis felkeltette a tévék figyelmét, meginterjúvolták a fiút és apját is – és azonnal feljelentette volt férjét.

Hétfőn már meg is született a döntés az ügyben: Fuenlabrada város bírósága megvonta az apa, Luis Miguel Gomez láthatási jogát. Az ítélkező bíró azzal indokolta a határozatot, hogy az apa "veszélyeztette a fiú életét".

Gomezt a pamplonai önkormányzat is megbüntette: csaknem 40 ezer forintnak megfelelő bírságot szabtak ki rá még a múlt héten. Ez sem riasztotta el a férfit, aki közölte, más spanyolországi bikafuttatásokra is el fogja vinni a fiát - talán ez is motiválta a bírót szigorú döntésében.

Az egész éjszaka tartó utcai mulatságokról híres népünnepély, amelynek a bikafuttatás is része, 1591-re nyúlik vissza, és Ernest Hemingway 1926-ban írott regénye, a Fiesta tette világhírűvé. 1924 óta vezetik az áldozatok listáját, azóta 13 ember lelte halálát a pamplonai bikafuttatáson, a sérültek száma minden évben több tucatra rúg. A legutóbbi halálos áldozat egy 22 éves amerikai volt, őt 1995-ben öklelte fel a bika. (mti-panoráma)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ÉletmódRSS