2019. november 17. vasárnapHortenzia, Gergő
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

A kínai tv vakációs tanácsai: erotikus reklámok helyett sportolj!

2007. július 18. 17:37, utolsó frissítés: 17:37

A szexista és a szexualitást sugalló hirdetéseket a gyermekek védelme érdekében a nyári szünidő alatt meg kellene tiltani – nyilvánította ki a CCTV kínai állami televízió szakértőket és szülőket idézve.

A mellnagyobbítást népszerűsítő szókimondó hirdetések, a karcsúsító fűzők, a kozmetikai eszközök és a be nem bizonyított gyógymódok reklámjai gyakoriak a helyi tévécsatornákon. "Burkolt szexuális tartalmú hirdetésekkel gyakran találkozhatunk egyes televíziós csatornákon" – olvasható a CCTV honlapján.

Az egyik kifogásolt, mellnagyobbításra ösztönző reklámfilmben egy kis keblű nő sétál el a háttérben, miközben egy férfi hang azt mondja, "túl kicsi, hogy jó legyen". Ezután egy nagyobb mellű nő is elsétál, mire a férfi felkiált "minél nagyobb, annál jobb!" Az ehhez hasonló hirdetések diszkriminatívak és a nőkkel szemben tiszteletlenek, valamint a tizenéveseket is félrevezetik –hangsúlyozta egy fiatalokkal foglalkozó szakember.

A szülők többsége inkább nyári táborba vagy sportfoglalkozásra küldi gyermekeit ahelyett, hogy otthon a tévé előtt üljenek, érvelt a reklámok ellen az állami televízió. Az egyik aggódó szülő szerint lánya azt mondta, hogy többé nem eszik süteményt, mert különben nem lesz jó alakja és a fiúk sem kedvelnék.

A kínai hatóságok fel szeretnék számolni azokat a hirdetéseket, amelyek a többnyire állami kézben lévő helyi tévécsatornákon csodaszereket, illetve csábítási módszereket reklámoznak. (mti/reuters)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ÉletmódRSS