2019. október 21. hétfőOrsolya
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

A mértankészlet miatt dobták ki kisérettségiről

2007. július 02. 19:08, utolsó frissítés: 19:10

A mértankészlet miatt dobtak ki két, amúgy jó eséllyel induló bukaresti diáklányt a szakaszzáró matematika vizsgáról. A lányok valószínűleg egy magas színvonalú középiskolába jutottak volna be, ha a vizsgát megelőző napon nem vásárolják meg azt a mértankészletet, amelynek dobozára képleteket tüntetett fel a gyártó cég.

Bár nem puskáztak, Sorina és Rodica padjában megtalálták a mértankészletet, amelyen angol nyelven szerepeltek a kapott feladatok megoldásához is használható képletek.

A felügyelő tanárok, valamint a bukaresti főtanfelügyelőség képviselői felmérték a helyzetet és alkalmazták a szabályt. Sorina édesanyja, Roxana Ene elmondta: „Éppen a vizsga előtti napon vásároltam a mértankészletet. Azt szerettem volna megelőzni, hogy a lányom hátraforduljon és a szomszédaitól kérjen körzőt vagy vonalzót, nehogy leséssel gyanúsítsák”.

A főtanfelügyelőség nem volt hajlandó elnézni a két lány esetében a véletlenszerű kihágást. A főtanfelügyelő-helyettes azzal bíztatta Rodicát és Sorinát, hogy jó esélyük van bejutni egy színvonalas művészeti szakközépiskolába, hiszen 9,23, valamint 8,06-os általános médiával végezték el az öt-nyolc osztályt.

(evz)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ÉletmódRSS