2020. július 9. csütörtökLukrécia
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Sepsiszentgyörgyiek nyerték a fődíjat Kisvárdán

2007. július 02. 11:15, utolsó frissítés: 11:15

A sepsiszentgyörgyiek A nyugati világ bajnoka című komédiája nyerte a kisvárdai Határon Túli Magyar Színházak XIX. Fesztiváljának fődíját. A Blaskó Péter színművészből, Csoma Judit színművésznőből, Duró Győző dramaturgból, Létay Dóra színművésznőből és Máté Gábor színművész-rendezőből álló zsűri úgy döntött, hogy a Szülőföld Alap díját megosztja két előadás között: így azt a marosvásárhelyi Yvonne, burgundi hercegnő, illetve a komáromiak Macskabaj című előadása nyerte.

Szabolcs-Szatmár-Bereg megye díját a Marosvásárhelyi Nemzeti Színház Tompa Miklós Társulata és a Yorick Stúdió nyerte el az Alvajáró románc című zenés, színpadi játék együttes teljesítményéért.

Két színészi fődíjat osztottak ki: Nagy Dorottya a marosvásárhelyi Yvonne burgundi hercegnő című előadásban nyújtott játékáért, illetve Fülöp Zoltán a Csíki Játékszín Hegedűs a háztetőn című musicaljében nyújtott alakításáért.

A közönségzsűri a Csíki Játékszín Hegedűs a háztetőn című előadását díjazta. Kisvárda város polgármesterének díját a Sepsiszentgyörgyi Tamási Áron Színház A nyugati világ bajnoka díszlettervezője, Bartha József kapta.

A Kisvárdai Várszínház és Művészetek Háza díjait

– a Szatmárnémeti Északi Színház Harag György Társulatának Különös történet című előadásában nyújtott egyéni teljesítményéért Nagy Csongor Zsolt kapta.

– a Marosvásárhelyi Nemzeti Színház Tompa Miklós Társulatának Yvonne burgundi hercegnő, illetve a Tompa Miklós Társulat és a Yorrick Stúdió Alvajáró románc című előadásában nyújtott énekes, táncos, színészi teljesítményéért Szabadi Nóra kapta.

– a Szabadkai Kosztolányi Dezső Színház Tangó előadásában és a Szabadkai Népszínház Moliere előadásban nyújtott kiemelkedő színészi teljesítményéért Karna Margit veheti át.

– a Sepsiszentgyörgyi Tamási Áron Színház A nyugati világ bajnoka című előadásában nyújtott átütő erejű játékáért Pálffy Tibor kapta.

– a Kolozsvári Állami Magyar Színház Jákobi és Lájdentál című előadásban nyújtott megható és mulatságos alakításáért Panek Kati kapja.

A Várda Drink Zrt. díját a Kolozsvári Állami Magyar Színház Jákobi és Lájdentál című előadásban nyújtott zongoraszólójáért a szakmai zsűri Bogdán Zsoltnak ítélte.

A Kisvárdai Lapok Szerkesztősége által felajánlott díjat Karna Margit színművésznő kapta.

Az Oktatási és Kulturális Minisztérium a bábművészet terén végzett, több mint öt évtizedes, nemzetközi hírű alkotómunkájáért életműdíjat adományozott Kovács Ildikó rendezőnek. Színházi munkássága elismeréseképpen Kincses Elemér rendező szintén életműdíjat kapott. (hamlet.ro)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ÉletmódRSS