2020. július 10. péntekAmália
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Halálváró szexisták – Budapesten koncertezik a Type O Negative

2007. június 26. 11:30, utolsó frissítés: 11:47

Bő egy évtized után újból fellép Magyarországon a brooklyni romantikus-végzet-metál megtestesítője, a Type O Negative. Velük egyazon este a látványos színpadi műsorairól híres W.A.S.P. is bemutatja legújabb albumát a nagyérdeműnek július másodikán, a Petőfi Csarnokban.

A Type O Negative stílusát tekintve leginkább a doom-metál vonulathoz sorolható, de zenéjükben végigszántották a hardcore, az epikus dark/gót rock mezsgyéjét is, jellegzetességük azonban a romantikus-lírai lovemetál, amely fogalmat épp erre a zenekarra aggatták először.Fellépésük kivételes jelentőségű a Kárpát-medencében, mert a négytagú formáció viszonylag ritkán ad ki lemezeket, de ha sikerül megszülni egyet, azok egytől egyig óriásit szólnak. A legújabb, Dead Again című korongra is négy évet kellett várniuk a rajongóknak óceánon innen és túl, de a várt hangzás ezúttal is megmaradt, köszönhetően a megszokottnál három hanggal mélyebbre igazított bariton gitároknak és a sűrű hangszerelésnek.

A Type O ízt a szerelemről, nőkről és depresszióról szóló szövegek adják, kissé mizantróp, ám humoros köretben, melyhez gyakran egy leszkibus hölgykórus adja a habot.

Az izlandi, orosz, lengyel és skót gyökerekkel, valamint elképesztően mély hanggal bíró Peter Steele, maga a két méteres, két lábon járó polgárpukkasztás, de 18 éve tartja egyben a bandát, minden (lelki) problémája ellenére.

A zenekar legellentmondásosabb tagja basszusgitár helyett rendszeresen egy láncokkal a vállára akasztott nagybőgőn játszott két évig a koncerteken, majd 1995-ben levetkőzött a Playgirl magazinnak (amit saját bevallása szerint csak akkor bánt meg, amikor megtudta, hogy a lap olvasóinak csak 23 %-a nő), 2005-ben pedig a zenekar hivatalos oldalát záratta le hónapokra szó nélkül – saját sírkövének képével.

Az "acélos" frontember mind a mai napig vörös bort iszik a színpadon és Budapesten ezt hétfőn teszi majd meg a PeCsában, ahol szintén headlinerként szerepel a Blackie Lawless vezette shock-rockot glam metállal elegyítő W.A.S.P.

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ÉletmódRSS