2020. február 21. péntekEleonóra
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

A szent család nyerte a TIFF-nagydíjat

2007. június 10. 11:47, utolsó frissítés: 13:39

A szent család című chilei film nyerte a TIFF 2007-es kiadásának 10 ezer eurós fődíját (r. Sebastian Campos). A legjobb rendezés díját Ragnar Bragason kapta a Gyermekek című izlandi filmért (5.000 euró). A legjobb operatőri munkáért az Antena című argentin filmet díjazták (op. Cristian Cottet, r. Esteban Sapir), a legjobb színészi alkítás díját Luca Lionello-nak ítélték a Fotómodell című filmben játszott szerepéért (2.000 euró).

A közönség körében a legnépszerűbb a Sötétkék, majdnem fekete című spanyol film lett (r: Daniel Sánchez Arévalo). A külföldi sajtó díját (Fipresci-díj) Az erdőn túl című osztrák dokumentumfilm nyerte (r. Igor Herald Hauenberger), a Jameson – bizarr rövidfilmek maratonján pedig a Dreamtime bizonyult a legjobbnak (belga, r. Tom Van Avermaet).

Az aranypálmás Mungiu-film, a 4 hónap, 3 hét és 2 nap a szervezők kérésére nem lépett versenybe a TIFF-en. Ezért a szervezők létrehoztak egy új különdíjat a film számára. A film két másik díjat is kapott: a legjobb román nagyjátékfilmnek, illetve a legígéretesebb fiatal színésznek járót (utóbbit Anamaria Marinca alakításáért). (tudósítónktól)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ÉletmódRSS