2020. július 13. hétfőJenő
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Armand Assante lesz a szebeni TIFF díszvendége

2007. június 04. 12:12, utolsó frissítés: 12:12

A Lefejezett kakas című új román film premierjével indul ma 19 órakor a Transilvania Nemzetközi Filmfesztivál nagyszbenei kiadása. A Radu Gabrea és Marjan Vajda által rendezett filmet az Európa Kulturális Fővárosa Pavilonban (Pavilonul CCE) vetítik, a premieren jelen lesz a rendezőkön kívül Victoria Cocias és Dorel Visan színész is, a TIFF szervezőivel (Mihai Chirilov fesztiváligazgató, Rik Vermeulen ügyvezető és Tudor Giurgiu tisteletbeli igazgató).

22 órától szabadtéri vetítéssel folytatódik a rendezvény: az Én tényleg utálom a munkám (I Really Hate My Job) című angol filmet vetítik, és Oliver Parker rendező illetve a két román szereplő, Oana Pellea és Alexandra Maria Lara is jelen lesz.

Kedden a legnagyobb TIFF-es esemény a nemrég autóbalesetben elhunyt Cristian Nemescu filmjének vetítése lesz. Az idei Cannes-i fesztiválon az Un certain regard kategória legjobbjának választott California Dreamin’ (befejezetlen) főszereplője, Armand Assante jelen lesz a vetítésen.

A Cannes-ban Aranypálmát nyert 4 hónap, 3 hét és 2 nap című filmet szerdán tűzték műsorra Európa kulturális fővárosában, Cristian Mungiu és Laura Vasiliu jelenlétében. Szintén szerdán kerül sor az idei TIFF legnagyobb zenei eseményére, a Fanfare Ciocarlia és a macedón Ezma Redzepova közös szabadtéri fellépésére. (szerk.)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ÉletmódRSS