2019. november 17. vasárnapHortenzia, Gergő
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Nem szégyen a futás: sportnapok Sepsiszentgyörgyön

2007. június 01. 11:15, utolsó frissítés: 11:53

Június 1. és 3-a között tartják Sepsiszentgyörgyön a Városi Sportnapokat. Az események többségét a Simeria-stadionban szervezik, ahol többek között kézilabda-, futball- és kosárlabda-, illetve sportjáték és paintball-bajnokságokat tartanak, sportbemutatók, táncok, aerobicbemutatók is lesznek. A Váradi József Általános Iskolában pedig tenisz- és tollaslabda-versenyeket szerveznek.

A Sportnapokat egy atlétika-bajnoksággal indítják, ahol bárki részt vehet. A legérdekesebb rész az a verseny, ahol a város 8-10 élsportolója vesz részt, ők egy showműsorban vesznek részt.

Tischler Ferenc, a Kovászna megyei Ifjúsági Igazgatóság elöljárója elmondta, hogy körülbelül 2500 ember részvételére számítanak a rendezvényen. A sportrendezvényeken kívül kulturális csemegékkel is készültek: könyvbemutatók, trófeakiállítás és sportfotó-kiállítás is várható. A sportra szakosodott civil szervezetek sátrakat állítottak fel, ahol rendezvényeiket, tevékenységüket népszerűsíthetik. A Sportnapok megrendezésére körülbelül 500 millió régi lejre volt szükség, amelyből Sepsiszentgyörgy városa 300 milliót fedezett, a többit támogatók állják. (amosnews)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ÉletmódRSS