2020. február 21. péntekEleonóra
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

50 euróért adta el lányát

2007. május 29. 11:21, utolsó frissítés: 11:21

Egy hónappal azok után, hogy a portugál sajtó attól volt hangos, hogy ott tartózkodó román állampolgárok 3000 euróért vesztegették gyereküket, a tegnap a Correio de Manha lapban egy újabb gyerekárusítási botrány látott napvilágot: három hónapos lányát ötven euróért árulta egy 19 éves román nő.

Portalegre városka lakói megbotránkoztak a román nő látványától, aki az utca közepén fennhangon árulta kislányát. Családneve elhallgatását kérő, Cecilia Maria nevű nő elmesélte a portugál lapnak, hogy élelmet kínált fel a fiatalasszonynak, viszont az visszautasította; egyre csak azt hajtogatta, hogy el akarja adni a gyerekét.

A portugál nő elhatározta, belemegy a játékba, odaadta a nőnek a kért összeget, majd a kislánnyal egyenesen a rendőrségre ment, ahol panaszt nyújtott be a gyerek anyja ellen. A csecsemőt kórházba szállították, az orvosok megállapították, a kislány alultáplált, dehidratált és emellett testi bántalmazás nyomait is felfedezték rajta.

Cecilia Maria pár órával később felismerte az utcán a felelőtlen anyukát, aki férjével éppen kávézni indult. A rendőrség a nőnél és ennek férjénél csupán a kislányáért kapott ötven eurót találta.

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ÉletmódRSS