2020. július 13. hétfőJenő
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

30 éves románc: a román hercegnőnek udvarolt a leendő brit miniszterelnök

2007. május 22. 16:54, utolsó frissítés: 16:54

Margit hercegnő, I. Mihály király lánya bevallotta, hogy mesébe illő szerelmi történet köti a hivatalát hamarosan elfoglaló Gordon Brown jelenlegi pénzügyminiszterhez, Nagy-Britannia következő miniszterelnökéhez.

A románc harminc évvel ezelőtt kezdődött, amikor a hercegnő Skóciában járt az Edinburgh Egyetemre, Brown pedig egy, a különleges tehetséggel megáldott fiatalok számára futtatott tanulmányi programban vett részt, emlékezett a Daily Telegraphnak adott interjúban Margit. Saját bevallása szerint a politika miatt szakadt meg szerelmi kapcsolat, hisz míg Gordon Brown szocialista eszméket vallott, ő „Viktoria királynő ük-ük-ükunokája volt”. A lap idézi a jövendőbeli brit kormányfő egyik barátját, aki szerint Margit Brown egyetlen igaz szerelme volt, és a mai napig sajnálja, hogy nem vette el feleségül.

A szakítás, állítólag közös megegyezéssel, simán folyt le, és a hercegnő továbbra is a Brown család egyik közeli barátja maradt. A rendszerváltás után Romániába visszatérő Margit egy, a saját nevét viselő gyermekalapítványt hozott létre, és 1996-ban feleségül ment Radu Duda színészhez. (hvg/daily telegraph)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ÉletmódRSS