2020. február 21. péntekEleonóra
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Hülyét csinált magából általános iskolások előtt az oktatási miniszter

2007. május 14. 18:44, utolsó frissítés: 2007. május 15. 13:05

Vitába keveredett egy brăilai általános iskola diákjaival Cristian Adomniţei, az átalakított Tăriceanu-kabinet új oktatási minisztere arról, hogy hány csillag található az EU kék-sárga zászlaján. A tárcavezető ezután arra kérte a diákokat, mondják meg – erre ők helyesen azt válaszolták, hogy a csillagok száma 12.

Erre viszont a miniszter kategorikusan azt állította, hogy az Unió jelképe 15 csillagot ábrázol. A gyerekek ekkor egy fotót mutattak a lobogóról és elkezdték egyenként számlálni az ötágú csillagokat, de a minisztert így sem tudták meggyőzni arról, hogy tévedett. A történet az iskolai látogatást követő sajtótájékoztatón folytatódott, ahol a miniszter váltig azt állította, tévedéséért nem ő: kizárólag a tanácsadói a felelősek – tudósít a közszolgálati TVR a dunamenti kikötővárosból.

A 32 éves Adomniţei miniszteri kinevezéséig a PNL ifjúsági szervezetét vezette. Életrajza szerint a Iaşi-i Műszaki Egyetem építőmérnöki karán végzett, jelenleg ugyanott a doktori iskola hallgatója. (hotnews)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ÉletmódRSS