2020. július 6. hétfőCsaba
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Nem hízlal a 100 százalékos gyümölcslé

2007. május 11. 09:31, utolsó frissítés: 11:48

A széles körben elterjedt nézettel ellentétben a 100 százalékos gyümölcslevektől a gyerekek nem híznak vagy hízhatnak meg - mutatták ki egy nagyszabású vizsgálattal amerikai kutatók.

A houstoni orvostudományi egyetem táplálkozás szakértői 3618 gyermek gyümölcsléfogyasztását elemezték a 2-11 éves korosztályban, és egyértelműen az derült ki, hogy a 100 százalékos gyümölcslevek ivása és a hízás között nem áll fenn összefüggés, sőt a tiszta gyümölcslevek olyan elengedhetetlen tápanyagokkal is ellátják a kicsiket, mint a C-vitamin, a magnézium, a B6-vitamin, a kalcium és a vas.

A houstoni szakemberek szerint az övék volt a nyolcadik olyan vizsgálat, amely ezt az eredményt hozta, a régóta vitatott kérdés tehát egyértelműen eldőlni látszik.

A felmérés során az is kiderült, hogy a 2-11 évesek között a 100 százalékos gyümölcslevek fogyasztása nem túlzott, sőt, valójában ennek a korosztálynak az 57 százaléka egyáltalán nem iszik 100 százalékos gyümölcslevet.

A legtöbb gyümölcslevet a 2-3 évesek fogyasztják, és náluk háromszor kisebb az esélye az elhízásnak, mint azoknál a koruk belieknél, akik egyáltalán nem isznak gyümölcslevet.(mti-panoráma)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ÉletmódRSS