2020. május 31. vasárnapAngéla, Petronella
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Megterítették a világ leghosszabb asztalát Bécs bevásárlóutcájában

2007. május 07. 15:16, utolsó frissítés: 2007. május 11. 09:08

A világ eddigi leghosszabb, csaknem 1,2 kilométeres terített asztala húzódik Bécsben a Mariahilferstrassén a hét vége óta, kiötlői szeretnének bekerülni vele a Guinness Rekordok Könyvébe, s ha ez sikerül, akkor legyőzik felső-ausztriai honfitársaikat.

Az osztrák főváros legnagyobb bevásárlóutcáján elhelyezett asztalt, amelynek hossza egészen pontosan 1 kilométer és 175 méter, hatszáz egységből állították össze, és összesen 1800 terítéket helyeztek el rajta.

A program miatt lezárták a gépkocsiforgalom elől a híres utca "beasztalozott" szakaszát, de a rekordkísérlet a gyalogosokat is érinti, mert ezen a szakaszon nem tudnak átmenni az egyik oldalról a másikra. Ez azonban szemmel láthatólag nem zavarja őket, sőt nagy érdeklődéssel nézegetik a terítékeket, a különféle asztali dísztárgyakat, amelyek együttes súlya az egyik szervező, Christian Schett szerint összesen mintegy öt tonnát tesz ki.

Ha a Guinness bizottság érvényesíti a kísérletet, akkor a bécsiek büszkén elmondhatják, hogy legyőzték honfitársaikat: 2006-ban ugyanis az ugyancsak ausztriai Scharding városa került be ebben a kategóriában a Rekordok Könyvébe. Az ő megterített utcai asztaluk 150 méterrel rövidebb, "csak" 1,036 kilométer hosszú volt. (mti-panoráma)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ÉletmódRSS