2019. november 17. vasárnapHortenzia, Gergő
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Time-befolyáslista: Bush lemaradt, de egy kínai bloggert hőssé avattak

2007. május 04. 16:07, utolsó frissítés: 16:07

George Bush amerikai elnök nem szerepel idén a Time százas listáján, amelybe a magazin évről évre a világ szerinte legbefolyásosabb személyiségeit válogatja be, Oszama bin Laden és egy kínai blogger viszont igen - adta hírül a drudgereport hírportál csütörtökön.

A vezetők/forradalmárok kategóriában olvasható Abdalláh szaúd-arábiai király, Peter Akinola nigériai érsek és Omar Haszan Ahmed el-Besir szudáni elnök neve, mint ahogy ott található Oszama bin Laden, az al-Kaida terrorszervezet vezére, Michael Bloomberg New York-i polgármester és Raul Castro, Kuba ügyvezető elnöke.

Ugyancsak a legnagyobb befolyású politikusok közé sorolta a magazin Hillary Clintont, New York állam demokrata párti szenátorát, II. Erzsébet brit királynőt, Ali Hamenei ajatolláhot, Irán legfőbb vallási és politikai vezetőjét és Tzipi Livni izraeli külügyminisztert. Ebben a csoportban található továbbá Angela Merkel német kancellár, Barack Obama demokrata párti Illinois állambeli szenátor, Nancy Pelosi, az amerikai képviselőház ugyancsak demokrata párti elnöke, továbbá XVI. Benedek pápa, Condoleezza Rice amerikai külügyminiszter, John Roberts, az amerikai legfelsőbb bíróság elnöke és Arnold Schwarzenegger republikánus párti kaliforniai kormányzó.

Az alkotók/titánok csoportban szerepel mások mellett Steve Chen és Chad Hurley, a YouTube alapítói, Steve Jobs, az Apple alapító-elnöke, Ken Lewis, a Bank of America elnöke, akárcsak Erik Lie, az Iowa Egyetem pénzügy-professzora. Itt található Shigeru Miyamoto, a Nintendo játéktervezője, Indra Nooyi, a PepsiCo elnöke és Vatanabe Kacuaki, a Toyota elnöke.

A világ legbefolyásosabb művészei/szórakoztatói közé tartozik a Time besorolása szerint a többi között Cate Blanchett színésznő, Sacha Baron Cohen, Leonardo DiCaprio és Brad Pitt színész, valamint Anna Netrebko operaénekes, Kate Moss modell, Martin Scorsese filmrendező és Brian Williams, az NBC Nightly News műsorvezetője, valamint Justin Timberlake, John Mayer zenész.

A tudósok/gondolkodók legbefolyásosabb képviselői közé került többek között Paul Allen, a Microsoft alapítója, Richard Dawkins, az Osxfordi Egyetem evolúciós biológusa, Frans de Waal csimpánzkutató, Al Gore volt amerikai alelnök, környezetvédelmi aktivista és John Mather Nobel-díjas asztrofizikus.

Végül a hősök/úttörők kategóriában kapott helyet Tyra Banks, a talk show-t vezető amerikai modell, Warren Buffett üzletember és filantrópus, George Clooney színész, Drew Gilpin Faust, a Harvard Egyetem új elnöke, Roger Federer teniszező, továbbá Michael J. Fox színész, az őssejtkutatás támogatója, Thiery Henry francia futballsztár és Garri Kaszparov orosz sakkozó, Oprah Winfrey amerikai talk show-vezető és filantrópus, valamint Ceng Csin-jan kínai blogger is. (mti)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ÉletmódRSS