2020. július 6. hétfőCsaba
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Ravatalozót nyitott a saját házában

2007. április 25. 13:09, utolsó frissítés: 13:09

Marius Gheorghe még a csatlakozást megelőzően úgy döntött, hogy létrehoz egy, az európai szabványoknak megfelelő ravatalozót. Ehhez vásárolt egy kétemeletes házat, amelynek emeletén ő maga lakik, az alsóbb szinteken, a földszinten, az alagsorban és az első emeleten pedig temetkezési vállalkozást működtet.

Az első emeleten az egyházi szertartások zajlanak, a földszinten a ravatalozó van, az alagsorban a mosdatják, balzsamozzák és hűtik a holttesteket. Az emeletek között speciális liftekkel szállítják a hullákat. Az árak 400 és 1500 új lej között váltakoznak.

Az európai normák szerint tilos a holttestet otthon vagy a templomban tárolni, minden egyházközségnek kell legyen ravatalozója.
"Inkább biztonságban érzem magam a holtak között, mintha élő szomszédaim lennének" - nyilatkozta a Libertateának a tulajdonos. Az egyetlen probléma, hogy vigyáznunk kell, ne hallgassuk túl hangosan a zenét, illetve arra is, mit főzünk a konyhában. A gyászolók fájdalmát tiszteletben kell tartanunk - válaszolta arra a kérdésre, hogy milyen halottakkal egy házban élni, Marius Gheorghe. (libertatea)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ÉletmódRSS