2020. július 11. szombatNóra, Lili
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Kicselezte az antikomcsi tojásdobálókat egy nyugdíjas a szovjet emlékműnél Budapesten

2007. április 04. 16:18, utolsó frissítés: 16:57

Megemlékezést szervezett az "április 4-i szovjet felszabadítás" tiszteletére a Magyar Kommunista Munkáspárt Budapesten, a Szabadság téri szovjet emlékműhöz.

A délben kezdődött ünnepségen ellentüntetők jelentek meg: a Jobbik aktivistái, akik néhány tálca tojással várták a rendezvény kezdetét – köztük Novák Előd, a parlamenten kívüli párt korábbi szóvivője. Az Index tudósítójának kérdésére közölték, az élelmiszer-szállítmányt "húsvéti ajándéknak szánják".

Vajda János munkáspárti alelnök beszéde alatt Novák Előd elindult tojásokkal a kezében az emlékmű felé, ámde egy megemlékező nyugdíjas kiverte a tálcát a kezéből.

Novák Előd ekkor rendőrért kiáltott, kérve, igazoltassák az idős ünneplőt. Viszont a rendőrök néhány perccel az incidens után a Jobbik korábbi szóvivőjét vezettették el megbilincselve, a harcias nyugdíjassal nem foglalkoztak. Az ellentüntetők Novák elvezetése közben ÁVH-snak nevezték az egyenruhásokat és azt kiabálták: "komcsik, haza!".

Kedden a Magyar Antifasiszták és Ellenállók Szövetsége koszorúzott az emlékműnél, akkor megdobálták a megemlékezés résztvevőit, ezután több tojásdobálót előállított rendőrség. (index.hu)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ÉletmódRSS