2020. július 6. hétfőCsaba
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Ultrahangos videójátékleszoktatót fejlesztettek ki Dél-Koreában

2007. április 02. 15:20, utolsó frissítés: 2007. április 03. 12:18

Ultrahangos "videojáték-abbahagyató" szoftvert fejlesztettek ki Dél-Koreában.
A koreaiak ugyanis annyira imádják a videójátékokat, hogy létezik már egy állami tévécsatorna is, amelyen csak ezeket sugározzák. Egy felmérés kimutatta, hogy a középiskolások 10-20 százaléka szenved komoly videójáték-függőségben.

Egy dél-koreai informatikai cég elkészített egy olyan szoftvert, amely ultrahangokat ad ki. Ezeket az emberi fül nem fogja fel, hatnak viszont a tudatalattira. Az ultrahangszekvencia akkor indul be, amikor a program szerint a használó már túl sokat játszott és sugallni kell neki, hogy hagyja abba. Az üzenet másodpercenként 10-20 ezerszer ismétlődik. A cég egy évig dolgozott, amíg sikerült eltalálnia a megfelelő hatékonyságot - írta a La Repubblica című olasz napilap.

A cég 35 éves elnöke szerint a fiataloknál a lebeszéléssel nem lehet eredményt elérni, a tudatalattijukra ható program viszont mélyebb befolyású.

A szoftvert nemsokára kereskedelmi forgalomba hozzák és a kormány is közreműködik terjesztésében. A videojátékok készítői is könnyen beépíthetik termékeikbe. A cég szabadalmaztatja a felfedezést, méghozzá széleskörű használatra. "Megváltoztathatjuk az üzenetet és közbeléphetünk vele más típusú zavaroknál, mert ennek a technológiának a lehetőségei végtelenek" - mondta az elnök. (mti-panoráma)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ÉletmódRSS