2020. július 13. hétfőJenő
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Bombázza a szerelmével: öt év börtön az ítélet

2007. március 29. 17:24, utolsó frissítés: 17:44

"Berobbantotta" magát szerelme szívébe egy hercegovinai ember Mostar városában. Noha az 54 éves, ötszörös bombamerénylőt végül letartóztatták és tíz hónapi börtönre ítélték, elérte célját: a nő feleségül megy hozzá, és elköltözik az udvarló településére.

Mladen Kragulj januárban nem kevesebb mint öt bombát robbantott annak az étteremnek a közelében, ahol szíve választottja pincérnőként dolgozott. Senki nem sérült meg, de a robbanások épületeket és járműveket rongáltak meg. És mivel a 1992-95 évi véres boszniai háború nyomán Mostar még ma is megosztott város, külön muzulmán és horvát negyeddel, a januári robbantások nyomán attól tartottak, hogy kiújul a két közösség között az ellenségeskedés.

A férfi célja - legalábbis a bíróságon előadott védekezése szerint - az volt, hogy meggyőzze szerelmét: Mostar még ma, csaknem 12 évvel a boszniai háború befejezése után is nagyon veszélyes város, ezért jobb, ha a nő hozzámegy feleségül és együtt átköltöznek a távolabb lévő Prijedorra, a férfi otthonába.

Az ítélet viszonylag enyhe, de a legnagyobb sikert a mostari merénylő a pincérnőnél aratta, azt ugyanis annyira meghatotta az "őrült szerelemi bizonyíték", hogy megígérte: amint Kragulj szabadul, hozzámegy feleségül.

Az AFP megjegyezte, hogy ez sem múlik el majd durrogás nélkül: a helyi hagyomány szerint az esküvőket petárdák robbantásával és kalasnyikov-sorozatokkal ünneplik Bosznia és Hercegovina tájain. (mti-panoráma)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ÉletmódRSS