2020. július 13. hétfőJenő
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Amit a szállodából ellopsz: minikozmetikumok éve

2007. március 29. 14:00, utolsó frissítés: 17:35

Az idei év a minitermékek berobbanásának kezdete lehet a drogériákban - vélik egyes kereskedelmi szakemberek. A hétvégi kiruccanások növekedésével egyre népszerűbbé válnak a kis kiszerelésű kozmetikumok.

Az egész a szállodaiparban kezdődött: a vendégek zöme imádja hazavinni a fürdőszobába bekészített pici samponokat, tusfürdőket és testápolókat. A legtöbben nemcsak gyűjtik is ezeket (hogy aztán egy-két év múlva kidobják) hanem fel is használják később, ha egy-két napos vidéki útra, konferenciára mennek.

A minitermékek kedveltségének másik forrása az újságokba beragasztott kereskedelmi minta volt. Ezeket szintén sokan gyűjtik.

Mindezt befolyásolta időközben a légi közlekedés feltételeinek változása. Mivel a folyékony kozmetikumokat csak a feladott bőröndben lehet újabban az utasnak magával vinni, még fontosabb lett, hogy ezek kicsik legyenek, hiszen pár napos útra nem érdemes hagyományos, otthoni kiszerelésű üvegcsékkel, flakonokkal megterhelni a szigorúan "kidekázott" bőröndöt.

Az egyik drogérialánc közleményéből kiderül, hogy ma már mindegyik saját márkájából készít miniváltozatot. A lábápoló szertől az arckrémig, a testápolótól a gyerek málna illatú samponjáig sok mindent gyártanak már néhány milliliteresben. A sporthoz vagy napozáshoz szükséges, illetve a férfiaknak szóló kozmetikumoknál ugyanez a helyzet.

A minitermékek előnye, hogy visszafelé ezeket már nem is kell bepakolni, mert kiürülnek és kidobják azokat az utazók a szemétbe. Ha ez a szokás elterjedtté válik, befolyásolhatja a szállodaszobákba bekészített - sokszor reklámként szolgáló termékek kínálatát, választékát is.(MTI-Panoráma)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ÉletmódRSS