2020. július 13. hétfőJenő
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Luxusóvoda testőrrel és szaunával

2007. március 28. 11:24, utolsó frissítés: 21:41

Szaunával, sofőrrel, fitnesz szalonnal és testőrökkel is ellátott óvoda nyílt a Berlin melletti Potsdamban azoknak a gyerekeknek, akiknek a szülei megengedhetik maguknak ezt a luxust.

Günther Jauch, a legnépszerűbb német televíziós műsorvezető, és Wolfgang Joop divattervező villáinak közvetlen közelében elméletileg egész héten át, a nap 24 órájában játszhat és tombolhat már az első tíz gyerek. "Jól fizetett nevelőnők alternatívájának tekintjük magunkat" - jelentette ki Eberhard Schmidtke, a bölcsödét üzemeltető Villa Ritz GmbH nevű cég társtulajdonosa. Igaz, hogy egyelőre csak egy emelet használatba vételére kaptak engedélyt, az előkelő villa többi része pedig még épülő félben van, így az ígért szolgáltatásokból még nem sok vehető igénybe.

Schmidtke az engedélyek megadásának elhúzódására és a műemlékvédelmi előírások szigorúságára panaszkodott, de hangsúlyozta, hogy a luxus óvoda kezdeményezői - akik állításuk szerint 700 000 eurót költöttek az épület helyreállítására - nem akarják tovább várakoztatni a szülőket, különös tekintettel arra, hogy csak az elmúlt hónapokban kétszázan érdeklődtek már, olyanok, akik hajlandóak lennének havi 980 eurót is fizetni egy gyermek után, tekintettel arra is, hogy a többnyelvű óvodában a kicsinyek angol és német mellett később kínaiul is tanulhatnának.

Ez az összeg azonban még nem is minden szolgáltatást foglal magába. A sofőrért, aki hazulról az óvodába, majd onnan haza is szállítja a gyerekeket, valamint az olyan különórákért, mint a lovaglás, vagy a zongoratanítás, külön kell fizetni, akárcsak a testőrért. "Alkalmazkodunk a gyerekek és a szülők igényeihez és igyekszünk minden óhajukat teljesíteni" - hangsúlyozta Jessica Noi, az óvoda igazgatónője.

A potsdamiak nagyon örülnek az óvoda létesítésének, jó reklámnak tartják. Különösen azért, mert a Villa Ritz, amely valamikor városháza volt, már hosszabb ideje üresen állt.

A már csaknem teljesen elkészült emeleten külön sarok várja a barkácsolni és a tombolni óhajtó gyerekeket, külön fürdőszoba, vagy fitnesz szalon üvegfalakkal - kinek-kinek tetszése szerint, s a pincében rövidesen elkészül a szauna, a hozzá tartozó nagyméretű medence, továbbá a fizikoterápiai terem és egy akvárium is, bár az épületen kívül még kezdetleges állapotok uralkodnak.

Egyelőre üresen tátong még a konyha, ahol rövidesen biokosztot készítenek majd az óvodásoknak. Bár még az építési munkálatok sem fejeződtek be, a gyerekek szüleinek érdeklődését máris megragadta a nevelés várhatóan magas színvonala és a felkínált szolgáltatások sokasága. "A szemléltető pedagógiára helyezzük a hangsúlyt" - magyarázta Noi igazgatónő, s kifejtette, hogy 6-8 hetenként változó tematikus foglalkozásokon ismerkedhetnek meg a gyerekek egyebek között a sivatagi környezettel, dzsungellel vagy űrhajóval. (mti-panoráma)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ÉletmódRSS