2020. július 6. hétfőCsaba
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Vonzerő: a férfinak legyen a nőétől teljesen eltérő illata

2007. március 26. 16:18, utolsó frissítés: 16:18

A nők általában olyan férfi partnereket keresnek, akiknek az illata minél eltérőbb az övéktől, hogy az esetleges utódok minél sokszínűbb génekkel rendelkezzenek - véli Elisabeth Oberzaucher hamburgi illatkutató.

Oberzaucher azonban arra is felhívta a figyelmet, hogy a nőknél a férfiak illatának megítélése a menstruációs ciklustól és általában a hormonális helyzettől, például a fogamzásgátló tabletták szedésétől is függ. Ezért a hormonális fogamzásgátlás, vagy a terhesség oda vezethet, hogy a nők a magukhoz hasonló illatú partnereket részesítik előnyben. Ez addig fajulhat, hogy az évek óta fogamzásgátló tablettát szedő és ugyanazzal a partnerrel élő nő minden igyekezet dacára nem esik teherbe, éppen mivel a két partner annyira hasonló.

Számos olyan eset ismert, amikor egy hosszas gyermektelen együttélés után új partnerrel nyomban sikerül teherbe esni. "A terület még felderítetlen, de dolgozunk a kutatáson" - mondta a tudós. Egyben felhívta a figyelmet arra: ha egy nő abbahagyja a fogamzásgátló szedését, előfordulhat, hogy attól kezdve nem állhatja a partnere szagát.(MTI-Panoráma)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ÉletmódRSS