2020. július 10. péntekAmália
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Magyar-román szerelmespár a francia tévé Európai Szerelmesek műsorában

2007. március 26. 16:12, utolsó frissítés: 16:12

A Római Szerződés 50. évfordulója alkalmából a France 2 francia közszolgálati televízió Európai szerelmesek című vetélkedőjében három "vegyes páros" - köztük egy magyar-román szerelmes pár - mérte össze tudását.

A hét minden napján jelentkező televíziós játékban három, önként jelentkező francia szerelmes pár tagjainak kell bebizonyítaniuk, hogy ők ismerik egymást a legjobban. Először a férfiak kapnak három kérdést társukról. A válaszokat követően a stúdióba érkező hölgyeknek ugyanazon kérdésekre kell lehetőleg ugyanazon válaszokat adni önmagukról. Ezt követően - a férfiak távollétében - a hölgyek válaszolnak a szerelmesükről feltett kérdésekre. Az egymást legjobban ismerő győztes pár egy romantikus hétvégi utazást nyerhet.

Az Európai Unió évfordulóján a kulturális sokszínűség jegyében pályázat alapján választotta ki a francia televízió az ünnepi vegyes párosokat: egy spanyol-francia, egy Párizsban élő finn és egy szintén a francia fővárosban összekerült román-magyar párt. Ez utóbbi együttesen, egy párban képviselte a legfrissebben csatlakozott tagállamokat.

A láthatóan egymást kiválóan ismerő pár magyar tagja Sebestény Anikó volt. A 31 éves magyar diák három éve írja Párizsban kulturális antropológia szakon doktori szakdolgozatát indonéz témából és egy Baliról szóló könyvön is dolgozik. Lázár Ervin meséiből készült francia fordításai 2005-ben jelentek meg a Szkarabeusz Kiadó gondozásában. Román párjával, Sorin Mardare matematikussal egy párizsi argentin tangóklubban ismerkedett meg hét évvel ezelőtt. Saját bevallásuk szerint a vetélkedő adásait rendszeresen nézve, önmagukról egymásnak kérdéseket feltéve "gyakoroltak" a sikeres részvételhez, de a romantikus portugáliai hétvégére végül a francia-spanyol pár utazhatott el. (MTI-Panoráma)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ÉletmódRSS