2020. március 31. keddÁrpád
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

28 millió dolláros gyémántot loptak el Belgiumban

2007. március 13. 14:41, utolsó frissítés: 14:41

Hatalmas értékű rablás történt Belgiumban: 28 millió dollár értékben vitt el egy ismeretlen férfi gyémántot az ABN Amro Bank egyik antwerpeni épületéből - közölte hétfőn a helyi rendőrség.

A rablás elkövetésének módjáról részleteket egyelőre nem hoztak nyilvánosságra, csak annyit tudni, hogy az eset még a múlt héten történt, s hogy a banképület a világ gyémántkereskedelmének és -megmunkálásának központjaként ismert híres antwerpeni gyémántnegyedben található.

Bár az elkövető nem hagyott ujjlenyomatokat, s a biztonsági kamerákat is kicselezte, a hatóságoknak mégis van egy gyanúsítottjuk, akiről fantomkép is készült. Állítólag az illető a bank egyik ügyfele, egy angolul beszélő, 55-60 év közötti férfi. Ám akár ő volt a tettes, akár más, a nyomozók szerint biztos, hogy az illető legalább egy éven át készült az akcióra, s azt nagyon alaposan előkészítette. Azt egyelőre vizsgálják, hogy volt-e cinkosa a bankalkalmazottak között. Az esetleges nyomravezetőnek 2 millió eurót kínáltak fel.

Az elrabolt gyémánt túlnyomó részben az ABN Amro által nyújtott hitelek biztosítékaként szolgált, s ezért volt a bankban. (mti)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ÉletmódRSS