2020. február 21. péntekEleonóra
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Letiltotta az éjszakai netezést a bentlakásokban egy indiai egyetem, mert sok a depressziós diák

2007. március 13. 14:09, utolsó frissítés: 14:09

Éjszaka korlátozza a diákok internet-hozzáférését egy mumbai elit műszaki főiskola kollégiumának vezetősége. "Manapság a diákok azt sem tudják, hogy ki lakik a szomszéd szobában, mert annyira elfoglalja őket az internetezés. A régi kollégiumi hagyományok eltűntek és a diákok nem barátkoznak egymással. Szerintünk ez nem egészséges" - fakadt ki Prakash Gopalan, az 5000 főiskolást oktató műszaki intézet (Indian Institute of Technology, IIT) tanulmányi ügyeinek dékánja.

A világ egyik legjobb műszaki felsőoktatási intézményének tartott IIT növendékei helytelen életmódot folyatnak, szinte alig alszanak, elharapódzott a depresszió, és az elmúlt 5 évben kilencen követtek el öngyilkosságot.

Az intézmény vezetői egyértelműen a korlátlan internet-hozzáférést teszik felelőssé a történtekért: bár a diákok azért kapcsolódhatnak a világhálóra a szobákban, hogy segítsen nekik a tanulásban, a legtöbben szórakozásra, szörfölésre, csetelésre, zenék és filmek letöltésére, blogolásra és játékra használják a lehetőséget. (MTI-Panoráma)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ÉletmódRSS