2020. július 10. péntekAmália
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Meleg meséket olvasnak a kisiskolások Nagy-Britanniában

2007. március 12. 17:00, utolsó frissítés: 17:01

Homoszexuális szereplőket felvonultató meséket vezettek be a nagy-britanniai elemi iskolákban. A tanárok szakszervezete által kezdeményezett projekt 600 000 angol fontba került. A No Outsiders elnevezésű (Nincsenek kívülállók) program kezdeményezői, a Sunderland és Exeter Egyetemek valamint a Nevelésért Intézet, azt szeretnék, ha a kicsik a homoszexualitást normális társadalmi jelenségként fognák fel.

Az egyik mesében egy herceg elutasítja három szép hercegnő szerelmét, hogy végül egy férfiba szeressen bele, egy másik mese a kislányról szól, akinek két anyukája van, illetve a két apukás pingvinfiókáról is olvashatnak a kicsik. Az új tankönyveket egyelőre 14 iskolában vezették be, és ha sikere lesz, kiterjesztik a programot más iskolákra is.

Az egyházak képviselői "bűnösnek és erkölcstelennek" nyilvánították a projektet. Mások azzal érvelnek, hogy az megszegi a homoszexualitás iskolákban terjesztését tiltó törvényt. A muzulmánok szerint sem egyezik az iszlám tanításokkal az új tanterv. A projekt kezdeményezői viszont fenntartják, hogy a gyermekeket kiskorúktól a másság elfogadására kell nevelni.

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ÉletmódRSS