2019. május 24. péntekEszter, Eliza
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Nonó, Kézdi Imola, OJD, Könczy és sokan mások támogatják a Szomszédnéni EP-jelölését

2007. március 08. 13:48, utolsó frissítés: 14:10

A Szomszédnénitől szerkesztőségünkbe érkezett közlemény szerint jeles erdélyi közéleti személyiségek támogatják Bálint Ferenc és Tóth Szabolcs Európai Parlamentbe jutását, mint például:

Orbán János Dénes, költő
Gáspárik Attila, médiszakember
László Noémi, költő
Budaházi Attila, rendező, dramaturg
Kiss Olivér, a Szabadság napilap főszerkesztője
Kelemen Attila Ármin, a Transindex kiadóigazgatója
Salamon Márton László, az Új Magyar Szó felelős szerkesztője
Egyed Ufó Zoltán, fotóművész
Benedek István, rockzenész (Mercedes Blues Band)
Könczey Elemér, karikaturista
Hegyi Réka, színházkritikus
Selyem András, a "Muuuvi - international shortfilm festival" igazgatójaA lista folyamatosan bővül. Orbán János Dénes harmadiknak írta alá a Szomszédnéni Produkciós Iroda aláírásgyűjtő ívét. Könczey Elemér arról nyilatkozott a jelölteknek, hogy nehéz egy új jelölt számára megfogni a választókat „Ha valami konkrétat nem tudsz ígérni, hogy mondjuk havonta kapsz egy csekket, akkor nagyon nehéz... ezzel tudnátok ti újat hozni az egészbe.”

Kézdi Imola színésznő azt tartotta fontosnak hangsúlyozni a jelöltek programjával kapcsolatban, hogy nem éri meg a bejutás esetére tervezett átoperálás. „Ne tegyék, nem éri meg, én azt ajánlom, nincs olyan választó, aki ezt megérdemelné – férfiként kell odamenni, és harcolni kell. Maradjanak férfiak, és női ravaszsággal és női intelligenciával menni fog. Csak mind a két agyféltekét kell használni, és nem kell műtét.”

Gáspárik Attila programmódosító javaslatait a jelöltek elfogadták a médiaszakember támogatásának elnyerése érdekében. Pl. „az egyetemisták kapjanak napi egy üveg bort és egy csomag cigarettát, mert így nem lesz több lógás a Bolyairól és a Sapientia Erdélyi Magyar Tudományegyetemről”. „Diszkriminációt érzek, hogy a kisebb osztályosok kapnak kiflit és tejet, és a felsőbb osztályosok semmit” – mondta Gáspárik a jelöltek beszámolója szerint. Mindezek mellett javasolta, hogy a Székelyföld hangsúlyosabban jelenjen meg az európai unió zászlajában: „a csillagok már benne vannak, már csak a Nap és Hold kell”. Előzetes egyeztetések szerint a médiaszakember a stáb szakértőjeként fog dolgozni, amikor kijutnak Brüsszelbe. (hírszerk.)

Orbán János Dénes aláírása az ívenOrbán János Dénes aláírása az íven

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ÉletmódRSS