2020. január 19. vasárnapSára, Márió
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Természetvédelmi területen gyilkoltak le szigorúan védett ázsiai oroszlánokat

2007. március 06. 17:06, utolsó frissítés: 17:06

Az ázsiai oroszlán fajhoz tartozó példányokat lőttek le orvvadászok Indiában, első ízben természetvédelmi területen.

A kipusztulástól fenyegetett, szigorúan védett ázsiai oroszlán csontjának és karmának gyógyító erőt tulajdonítanak a kínai orvoslásban, és a ritka alapanyagért hatalmas összegeket adnak a feketepiacon. Ezért aztán az orvvadászok előszeretettel gyilkolják a faj példányait, de egészen mostanáig nem merészkedtek be a Gujarat tartománybeli Gir vadaspark területére, az ázsiai oroszlán utolsó természetes élőhelyére, hanem "csak" az onnan portyázni ki-ki járó nagymacskákra csaptak le.

A Hindustan Times című indiai napilap keddi számában megjelent cikk szerint azonban most három nagymacska-tetemre bukkantak a területen belül.

Pradeep Khanna, a vadaspark állatvédelmi vezetője elmondta: az állatok karmait és több csontját a tettesek eltávolították, mert ezen testrészek sokat érnek a feketepiacon. Az állatvédelmi hatóságok mellet a rendőrség is keresi a tetteseket, a nyomravezetőnek jutalmat tűztek ki.

A 258 négyzetkilométer nagyságú Gir természetvédelmi területen becslések alapján valamivel több mint 350 ázsiai oroszlán él. (mti)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ÉletmódRSS