2020. január 18. szombatPiroska
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Kocogva lehet megnézni Edinborough-t

2007. február 27. 16:42, utolsó frissítés: 16:42

Egyedülálló módon kocogós városnézésre invitálja a VisitBritain az Edinburgh-ba látogatókat. A városnéző túra új perspektívából mutatja be Skócia fővárosát, egyesítve a futás, a városnézés és a történelmi nevezetességek megtekintésének élményét.

A kezdeményezés nem a versenyszerű sportolókat állítja a rajtvonalhoz, hanem azokat igyekszik megmozgatni, akik aktívan kívánják felfedezni Edinburgh eddig nem ismert nevezetességeit és környezetének szépségét - adta hírül a Brit Turisztikai Hivatal.

A túra útvonala körülbelül öt kilométer hosszú, s a résztvevők végigkocoghatnak a város történelmi főutcáján, majd az óvárosból jutnak el Edinburgh legjellegzetesebb dombjára, a Calton Hillre.

Az útvonalon alkalom nyílik az I. Dávid Király alapította Holyrood kastély megtekintésére, amely előtt tovább kocogva a turisták a Skót Parlament új épülete előtt elhaladva jutnak az óváros leghíresebb utcájára, a Cowgate-re. A csoport a kiindulási ponthoz, a város egyik hoteljéhez érkezik vissza, ahol háromfogásos ebéd várja. (mti)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ÉletmódRSS