2019. november 17. vasárnapHortenzia, Gergő
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Arany Málna-díjkiosztó: Sharon Stone idén a legeslegrosszabb színésznő

2007. február 26. 14:43, utolsó frissítés: 14:43

Sharon Stone söpörte be a legtöbb Arany Málna díjat: a kitüntetést a legrosszabb teljesítményeknek adják az Oscar előestéjén, idén 27. alkalommal osztották ki. A hasonló című, 1992-ben készült szex-thriller folytatásaként keletkezett Elemi ösztön 2 megbukott, és elnyerte a legrosszabb filmnek, a legrosszabb színésznőnek, a legrosszabb forgatókönyvnek és a legrosszabb folytatásnak járó díjat.

Három Arany málnát vihetett haza a Wayans testvérek, Shawn és Marlon Little Man című komédiájának stábja: a legrosszabb újrafeldolgozásnak, a legrosszabb filbeli párnak és megosztva a legrosszabb színésznek járót.

M. Night Shyamalan a Hölgy a vízben (Lady in the Water) című film rendezője, aki az alkotását ért bírálat miatt visszamondott a Walt Disneynek egy jól fizető megbízatást, a legrosszabb rendezőnek és - mivel maga is játszott a filmben - a legrosszabb mellékszereplőnek járó díjat vehette át.

A legrosszabb mellékszereplő szynésznőnek szánt díjat a Baywatch tévésorozat egykori szereplője, Carmen Electra nyerte el a Date Movie és a Scary Movie 4 című filmekben nyújtott teljesítményével, szoros versenyben Jenny McCarthy volt Playboy-playmate előtt.

A Robin Williams főszereplésével készült RV című film kapta a legújabb Golden Raspberry - avagy becenevén Razzy - legújabb, a legrosszabb kifogás családi moziért kategóriájának díját.

A Razzyt egy az Oscar alkalmából adott vacsora kapcsán alapította John Vilson publicista 27 évvel ezelőtt. Mint elmondta, az Oscar ceremónia helyi 22 óra körüli vége után a vacsorán velemi szórakozás után néztek, kartonból építettek egy pódiumot és elkezdték a prezentációkat a vendégek, akik - akárcsak a házigazda - mindannyian a műfaj nagy kedvelői.

Következő évben már közleményt adott ki a jelölésekről, és a helyi sajtó közölte, a negyedik évben már a CNN és két hírügynökség is beszámolt az amatőr rendezvényről. Már régen számos televízió közvetíti, két évvel ezelőtt pedig Halle Berry is megjelent a díjkiosztó ünnepségen.

Az Arany málnát a Vilson által létrehozott alapítvány 757 tagjának szavazata alapján ítélik oda. Maga a díj egy golflabda méretű, aranyra festett málnát ábrázol, amely egy filmtekercsen foglal helyet. Becsült értéke mintegy 13 lejnek felel meg. (mti-panoráma)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ÉletmódRSS