2020. január 19. vasárnapSára, Márió
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

47 év autózás jogosítvány nélkül

2007. február 16. 17:57, utolsó frissítés: 17:57

Lebukott egy rutinellenőrzésen a holland férfi, aki 47 éven át vezetett autót jogosítvány nélkül. A 62 éves férfi mindig a bátyjaként mutatkozott be, amikor megállították a rendőrök. Még nem tudni, milyen büntetést fog kapni, a jogosítványát ugyanis nem vehetik el.

A jogosítvány nélküli autóvezetés rekordját egy dán férfi tartja 55 esztendővel, akit 2003 nyarán csíptek el, 74 éves korában, rutinellenőrzésen. Kiderült, hogy kamiont is vezetett, és többször járt külföldön, mégsem bukott le korábban.

Németország eddigi rekordere csak 45 évet vezetett hajtási nélkül, viszont feltehetően világelső a jogosítvány nélküli autós oktatók kategóriában. 43 éven át tanított, mígnem 2004-ben koccanásos baleset miatt derült ki, hogy. egpróbálta letenni az autóvezetői vizsgát 1963-ban, de megbukott, újabb vizsgához viszont nem volt bátorsága.

Portugália "bajnoka" 35 évnyi vezetéssel sosem karambolozott, ő is rutinellenőrzésen bukott le, autóvezetői pályafutásának starthelyén, szülővárosában. Éveken át sofőrként dolgozott Svájcban. A portugál rekorderrel azonos teljesítményt, ugyancsak 35 évnyi vezetést produkált a svájci bajnok.

A nők mezőnyében Izraelé a világelsőség: 84 éves korában elcsípett néni tartja a csúcsot 30 esztendei jogosítványmentes vezetéssel.

A legrövidebb ideig, 3 másodpercig, egy vak férfi vezetett jogosítvány nélkül, Németországban . Nem rutinellenőrzésen bukott le: előbb a mellette álló, majd a mögötte parkoló autóba ütközött. (MTI-Panoráma)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ÉletmódRSS