2020. június 1. hétfőTünde
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Guinness-rekord: a Szigeté a világ legnagyobb szíve

2007. február 10. 11:44, utolsó frissítés: 11:44

Hivatalos Guinness rekordot állított fel az Országos Vérellátó Szolgálat (OVSZ): a Guinness World Records Központja értesítette a Szolgálatot, hogy elfogadta a 2005. augusztus 14-én megrendezett rekordkísérletet, a világ legnagyobb szíve kategóriában.

Az OVSZ a Fiatalok a Véradásért kampány keretein belül valósította meg a rekord kísérletet, amelynek során 3600 piros pólóba öltözött fiatal, ezer négyzetméternyi területen formált szív alakzatot a Sziget Fesztiválon. Az OVSZ ezzel a véradás fontosságára, értékteremtő és egészségmegőrző szerepére kívánta felhívni a figyelmet.

Még abban az évben megkapta a szolgálat a Magyarországi Rekordok Regisztrátorának hivatalos közleményét, amely szerint a legtöbb résztvevővel spontán megszervezett élő kép magyarországi rekordjának tartója, idén pedig kiderült: a világon is csúcstartók a legnagyobb szív kategóriában.

Buday-Sántha Andrea, kommunikációs vezető az MTI-nek elmondta: mostanában nem szerveznek rekordkísérletet, de idén is nagy kampányt szerveznek a fiatalok megszólítására, és szeretnék minél tovább tartani a már felállított rekordot. (mti-panoráma)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ÉletmódRSS