2020. július 10. péntekAmália
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Meghalt Anna Nicole Smith

2007. február 09. 19:27, utolsó frissítés: 19:27

Huszonhat évesen hozzáment egy 89 éves olajmilliárdoshoz, 14 hónapra rá megözvegyült, élete hátralévő részét a férje családjával való pereskedéssel töltötte. A végső bírósági döntést meg sem érte: 39 éves korában, a Florida állambeli Hollywood Hard Rock Hoteljében csütörtökön este egyelőre tisztázatlan körülmények között, meghalt Anna Nicole Smith egykori topmodell, színésznő.

A szőke, 180 centiméter magas modell, eredeti nevén Vickie Lynn Hogan, aki a kamerák előtt szeretett Marilyn Monroe pózaiban tetszelegni, 1993-ban lett az év "playmate"-je a Playboy magazinban. A neves erotikus lapban négyszer kapott címlapot. Később a Guess farmerreklámhoz is kölcsönözte alakját, nem kisebb kolléganőtől véve át e szerepet, mint Claudia Schiffer.

1994-ben egy sztriptízbárban találkozott későbbi férjével, J.Howard Marshallal, a Great Northern Oil részvénytársaság tulajdonosával, de házasságuk ura magas kora miatt nem tarthatott sokáig. Annál tovább tartott a per Marshallékkal, akik némi joggal feltételezték, hogy a szőke bombázó csupán érdekből ment hozzá az aggastyánhoz.

A jogi huzavona alaposan megviselte Annát: depresszióba esett, meghízott, bár hírnevének köszönhetően ekkor sem maradt munka nélkül, mert egy fogyasztó pirulákat forgalmazó cég reklámhölgye lett. (Igaz, éppen a múlt héten több nő indított pert ellene Kalifornia államban, mert szerintük a Smith által reklámozott pirulák egy fabatkát sem értek.)

2002 és 2004 között saját televíziós valóság-show-ja volt, amelyben szabadon folyást engedett extrovertált személyiségének. Magánéleti válságán azonban ez sem segített: miközben tavaly szeptemberben kislánya született, akinek az apja Anna Nicole szerint Howard K. Stern, ügyvéd, 20 éves fia anyja kórházi szobájában halt meg, feltehetően gyógyszer-túladagolásban.

Közben egy újabb per is fenyegette, miután egy Larry Birkhead nevű fotós, Anna Nicole korábbi barátja, szintén azt állította, hogy ő az apja a kis Danielynn-nek. Az "önzetlenség" itt is eléggé kétséges, mivel a gyermek, ha az amerikai legfelsőbb bíróság is úgy akarja, tekintélyes részt örökölhet Marshall több mint 500 millió dolláros vagyonából.

Éppen ezért nem kizárt, hogy belefáradt mindenbe és egyszerűen véget akart vetni életének. A halál okáról a végső szót törvényszéki orvos mondja ki. (mti)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ÉletmódRSS