2020. március 31. keddÁrpád
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Környezetbarát esküvő: csak biokaja és semmi háborús országból származó gyémántgyűrű

2007. január 30. 09:23, utolsó frissítés: 09:23


A 24 éves brit Jessica Randall és a 26 éves Joe Carrick miután Tanzániában jártukban elszörnyülködtek a szegénységen, elhatározták, hogy esküvőjüket a lehető legegyszerűbb körülmények között, és a legkörnyezetbarátabb módon szervezik meg.

Újrahasznosítható papírból készített meghívókat küldtek szét, a lakodalomban pedig természetes alapanyagokból készült ételeket szolgáltak fel. Az előkészületek során különös gondot fordítottak a nemzetközi munkavédelmi és környezetvédelmi előírások betartására.

A menyasszony kizárólag természetes alapanyagokból készült ruháját egy Oxfam üzletből vásárolták, az Oxfam ugyanis egy civil szervezeteket tömörítő csoport, amely világszerte a szegénység és igazságtalanság ellen küzd. Jessica ragaszkodott hozzá, hogy a menyasszonyi csokrot ne külföldről szállítsák: nagyon sok virágot importálnak, és a szállítás során kibocsátott kipufogógázok károsítják a környezetet. Ehelyett az édesanyja kertjében levő virágokból állították össze a csokrot. Az ifjú pár arra is gondolt, hogy a gyémánt jeggyűrű ne olyan országból származzon, ahol háború van. (adevarul)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ÉletmódRSS