2020. február 21. péntekEleonóra
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Játékos divat férfiaknak: menőzz tintapaca-mintás ingben vagy kockás miniben

2007. január 26. 15:44, utolsó frissítés: 16:01

A kanadai Daniel Silver és a londoni születésű Steven Cox szinte minden szabályt áthág a férfidivatban. Az általuk kreált Duckie Brown márkakollekcióban találunk fehér alapon szabálytalan piros pöttyös zakókat, inget, amelynek a zsebén mintha hatalmas pacát ejtett volna a folyós golyóstoll, rövid kockás szoknyákat, hajmeresztő színkombinációkat, csíkos ingeket kockás zakóval, fekete öltönyt hatalmas tarka rátétekkel a zakó elején – mindezt olykor meglepően nőies felfogásban és nagyon finom anyagokból.

Meglepő ötletekről tanúskodik a motívumok használata. Az egyiket egy útlevélből nézték ki, azaz egy állami címerből, a kiskakas pedig a Cox névre utal. Az inspiráció másik forrása Steven szerint édesanyja, aki virágmintás ingekbe öltöztette mindig is fiát, ami ma a legdivatosabb holmik egyike.

A két fiatal divattervező New Yorkban dolgozik. Céljuk, hogy márkaboltjaikkal a világ minden táján jelen legyenek. Később szeretnének fehérnemű parfüm és női kollekciót is létrehozni, sőt, farmereket is tervezni. Egy-egy egyedi zakó ára butikjukban 1200-2400 dollár, egy nadrág pedig 295-400 dollárig terjed. (MTI-Panoráma)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ÉletmódRSS