2019. május 24. péntekEszter, Eliza
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Nyíregyháza: hamis orvosi igazolással lógtak a suliból, de a nagyi bekavart

2007. január 25. 16:56, utolsó frissítés: 16:56

Magánokirat hamisítás miatt indult büntetőeljárás 41 nyíregyházi középiskolai diák ellen, akik hamis orvosi igazolással kerülték a tanítási órákat, illetve készítették és forgalmazták az áldokumentumokat - közölték a nyírségi nagyváros rendőrkapitányságának csütörtöki sajtótájékoztatóján a nyomozók.

A 41 gyanúsított közül 31 fiatal használta fel a hamisított igazolásokat, tízen pedig az álokirat készítésében és árulásában vettek részt - mondta Kiss Sándor, a kapitányság bűnügyi osztályvezetője. Az igazolásokat a MÁV- és a Volán-pályaudvar környékén kínálták a 15-20 év közötti fiatalok egymásnak, s darabjáért 250 forintot kértek.

A hamisítási ügyben az egyik nyíregyházi iskola fordult a rendőrséghez, majd a nyomozók megkeresték a többi helyi oktatási intézményt is, így kiderült, hogy mind a tizenegy iskolában előfordult az áldokumentumok felhasználása a legutóbbi tanévben.

Mizsák Emília
nyomozó tájékoztatása szerint az ügy úgy derült ki, hogy az egyik nagymama unokája után vitte az iskolába otthon felejtett tanszereit, s legnagyobb meglepetésére a tanár közölte vele, a gyermek otthon van, mert beteg.

A fiatalok az interneten találtak egy kitöltetlen orvosi igazolást, azt színes nyomtatóval sokszorosították, így a pecsét eredetű színű volt, majd névre szólóan kitöltötték. A rendőrségnek nem sikerült kiderítenie, hogy az internetre ki tette fel az üres igazolást.

Az érintett tanulókat az iskolák fegyelmileg már felelősségre vonták, megrovásban részesültek, míg a büntető ügyüket a hatóságok zárják majd le, s akár egy évet is kaphatnak hamisításért. (mti)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ÉletmódRSS