2019. május 24. péntekEszter, Eliza
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Meghalt a világ legidősebb embere

2007. január 25. 16:43, utolsó frissítés: 16:43

Meghalt szerdán a világ legidősebb embere, a Puerto Rico-i Emiliano Mercado del Toro, aki a Guinness szerint 115 éves volt. Isabelai otthonában érte a halál, "békésen, akár egy angyal" a hozzátartozók közlése szerint, amelyet a Primera Hora újság internetes kiadása ismertetett.

Mercado del Toro 1891. augusztus 21-én született, még spanyol uralom alatt. Hét éves volt, amikor Puerto Rico a spanyol-amerikai háború után az Egyesült Államok fennhatósága alá került. Az első világháborúban behívták katonának, de csak kiképzést kapott, a harcokban nem vett részt, a második világháborúban viszont már a fronton szolgált.

Sosem nősült meg, gyerekei nincsenek. 2004. november 20. óta a világ legidősebb férfijaként, 2006. december 11. - a 116 éves amerikai Elisabeth Bolden halála - óta pedig a világ legöregebb embereként tartották számon.

Hosszú életének titkát Mercado del Toro azzal magyarázta, hogy szenvedélyes táncos volt, különösen ifjúkorában nagyon sokat mozgott, valamint sok tejet ivott, sok kukoricát és tőkehalat evett. A dohányzást kilencven éves korában hagyta abba. (mti)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ÉletmódRSS