2020. február 21. péntekEleonóra
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Addig SMS-ezett a tolvajnak, míg az megfogadta: becsületes ember lesz

2007. január 23. 16:16, utolsó frissítés: 16:16

Kínában egy assszony addig beszélt SMS-ekben egy tolvaj lelkére, míg az visszaadta az ellopott mobiltelefont és pénzt, és megfogadta, hogy becsületes ember lesz.

A Santung tartományban tanárnőként dolgozó Pan Ajjing kerékpárján tartott hazafelé, amikor egy motoros lekapta a válláról a táskáját, benne mobiltelefonnal, bankkártyákkal és 4900 jennel.

Pan először hívni akarta a rendőrséget, aztán arra gondolt, hogy megpróbál a tolvaj lelkére beszélni. Kollégája telefonjáról felhívta saját mobilját, de a tolvajnak esze ágában sem volt felvenni. Erre Pan szívhez szóló sms-eket kezdett küldözgetni.

"Pan Ajjing vagyok, középiskolai tanár. Ön biztosan nehéz időszakot él át, megértem, amit tett" - szólt az első üzenet, de válasz nem érkezett. "Nyugodtan tartsa meg a 4900 jent, ha valóban szüksége van rá, de kérem, a többi holmimat küldje vissza. Ön még fiatal. Tévedni emberi dolog. A hibák kiköszörülése mindennél fontosabb" - szólt a második üzenet, és 19 hasonlót kapott a tettes.

Pan a 21. megválaszolatlan SMS után már feladta a reményt, amikor reggel egy csomagba botlott az udvaron: a táskája volt benne, és semmi sem hiányzott belőle.

"Kedves Pan! Bocsásson meg nekem. Hatalmas hibát követtem el. Kérem, ne haragudjon rám! Ön annyira türelmes volt velem, pedig én megloptam önt. Összeszedem magam, és becsületes ember leszek" - állt a táskához mellékelt levélben. (mti)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ÉletmódRSS