2019. május 24. péntekEszter, Eliza
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Óriásbébik láttak napvilágot Lengyelországban és Grúziában

2007. január 23. 15:24, utolsó frissítés: 15:24

Csaknem hat és fél kilós óriásbébi született Grúziában tíz nappal azután, hogy Lengyelországban több mint hét kilós újszülött látta meg a napvilágot.

A grúz kisfiú 6 kilogramm 400 grammal jött világra, az ország keleti részén lévő Lagodehi városában. A rendkívül nagy súly miatt a szülés nehéz volt, olyannyira, hogy a gyerek keze meg is sérült. Sota Csagelisvilit kedden átvitték az egyik tbiliszi klinikára, hogy ott az orvosok eldöntsék, milyen terápiát alkalmazzanak a kézsérülés gyógyítására.

Január 12-én Lengyelországban, Szczecinben született egy óriásbébi, s egyben ottani országos rekorder: Kacper Skulski 7130 grammot nyomott, amikor császármetszéssel világra segítették. A klinikán, ahol meglátta a napvilágot, először le sem tudták mérni, mert a legnagyobb kapacitású ottani csecsemőmérleg 5 kilogramm teherbírású volt.

Születési súly tekintetében már az öt kilót meghaladó újszülöttek is ritkaságszámba mennek, egy hatkilós bébi valóságos fenomén, a több mint hétkilós szczecini kisfiúra pedig azt mondták a lengyel orvosok, hogy valóságos nehézsúlyú bajnok: normál súlyú csecsemők ugyanis a megszületésük utáni hat-héthónapos korukra érik el a hét kilogrammot. (mti-panoráma)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ÉletmódRSS