2019. július 22. hétfőMagdolna
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Budapest-Bamako: tevehúsos tarhonyát főz az afrikaiaknak az egyik csapat

2007. január 17. 18:16, utolsó frissítés: 18:20

Ahol lehet, helyi specialitásokat kóstol meg a Tarhonyarally Racing Team, vagyis a Lucullus Baráti Társaság Budapest-Bamako rallyn indított csapata, amely kedden érkezett meg Afrikába, s amelynek célja, hogy tevehúsos tarhonyát készítsen a résztvevőknek Mauritánia fővárosában.

A csapat kedden Afrikába ért, miután 2983 kilométert tett meg a futam első négy napja alatt. Még hét nap, és 3722 kilométer választja el őket Mauritánia fővárosának, Nouakchott-nak elérésétől, ahol a tervek szerint január 27-én, szombaton elkészítik a világtörténelem első tevetarhonyáját.

A Lucullus Baráti Társaságtól nem idegen a szokatlan körülmények közötti főzőcskézés, hiszen készítettek már paprikás csirkét az Északi-sarkon is, mindezt azért teszik, hogy bebizonyítsák: a vendégszeretet extrém körülmények között is fenntartható.

A fogással az egész mezőnyt megvendégelik Mauritánia fővárosában, Nouakchott-ban, majd Bamako elérését követően ellátogatnak egy faluba, ahol segélycsomagokat osztanak szét, és a helyi lakosokat is megkínálják egy tál tarhonyás hússal.

A "fapados Dakar" versenyzői egyébként most hagyták el Európát, ám így is számos nehézséggel néztek már szembe. Az elsőként Afrikába érkezett Motorváros Team cabrio Trabantjának legénységét például hamis pénz használata miatt a marokkói hatóságok őrizetbe vették, ám rövid fogság után szabadon távozhattak.

Ennél is rosszabbul járt egy másik csapat, Barcelonától délre álrendőrök állították meg őket, majd a "rutinellenőrzés" közben ellopták Land Rover autójukat és minden készpénzüket.

A mezőny egy része kedden reggel tízkor kompra szállt a marokkói Nador felé vette az irányt és pihenőnapot tartott a festői Almeria városában.

A verseny kategóriában szerdán kétnapos etap kezdődött. A versenyzőknek legközelebb csütörtök este tízkor kell a marokkói Merzougánál bejelentkezni. A több mint 11 000 kilométeres távon több feladattal és a marokkói kősivatag zordságával is meg kell küzdeniük az indulóknak.

A tavaly először megrendezett futam olyan népszerűvé vált, hogy idén több mint száz csapat csaknem 250 versenyzője állt rajthoz. A táv valamivel több mint 8200 km, nyolc országot - Magyarország, Ausztria, Olaszország, Franciaország, Spanyolország, Marokkó, Mauritánia, Mali - szel át, és 15 napig tart.(mti-panoráma)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ÉletmódRSS