2019. október 20. vasárnapVendel
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Romániai templom a Szerbiát népszerűsítő CNN-es reklámfilmben

2007. január 12. 17:05, utolsó frissítés: 17:05

Hiba csúszott a Szerbiát népszerűsítő reklámfilmbe, amit az amerikai CNN hírcsatorna négy hónapon át sugároz január elejétől - írja pénteki számában a belgrádi Blic napilap. Az egyik reklámfilmben ugyanis egy Romániában álló templom is feltűnik. A félmillió eurós kampányban, amelyet a szerbiai kormány fizet, két 40 másodperces kisfilm mutatja be Szerbiát.

A napilap megkeresésére a Szerbiai Turisztikai Szervezet igazgatója, Miodrag Popovics azt mondta, hogy nem tudja mit kellett volna tenniük. A kamera ugyanis a Duna vizét pásztázta, amely a két ország közötti természetes határ. A valóban mutatós, nemrég felújított templom pedig igaz, hogy már a román állam területén van, de az igazgató szerint, azt senki sem várhatta el tőlük, hogy kiretusálják az épületet a képről.

A szerb közvélemény egyébként sincs túlságosan megelégedve a reklámokkal, de a hiba sokak szerint nevetséges. A napilap figyelmét egy olvasót hívta fel a furcsaságra, feltéve a kérdést, vajon a román kormány mennyi pénzt fizetett, hogy őket is reklámozzák. (fh)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ÉletmódRSS