2020. július 13. hétfőJenő
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Idei divat: pamutpólók polgárpukkasztó mintákkal

2007. január 12. 16:24, utolsó frissítés: 16:24

Az ötvenes évek férfi alsóneműjéből világkarrierre szert tett ujjas pólók karrierje töretlen: mind a nők, mind a férfiak egyaránt óriási mennyiséget halmoznak fel belőle. A lényeg az egyedi díszítés, a különleges minta.

Az idén a polgárpukkasztó minták ideje jött el. Főleg a rockosabb, punkosabb ifjak kedvelték eddig a halálfejeket, de ma már rózsaszín kötött kockás női változatban is magától értetődő minta lett a koponya. Az egyik világmárka női pólót csontváz kezekkel próbál eladni, amely éppen a mellvonal táján látható.

A rajzfilmfigurák és a klasszikus rock sztárjainak stilizált képe ugyancsak kedvelt. A felirat, teljesen mi az, csak angol lehet. Elvis él - hirdeti az egyik felső, a másikon Bruce Lee üt-vág, a harmadikon obszcén feliratok találhatók, de kristályokból kirakva, ugyancsak némi polgárpukkasztás jegyében.

A vicces, retro pólók magyarországi nyomására is van példa: a Mackó sajttól kezdve a Trabantosig és a nosztalgikus orosz nyelvű feliratokig. Szülőknek jópofa ajándék - nagy méretben persze - az Igen, Anyu! vagy Igen, Apu! feliratú póló.

A csajoknak a csipkedíszek, a rózsaminták, a romantikus tájképek, a törökös és a tyúkláb minták, valamint az indiai motívumok és a szentképes-Madonnás változatok szólnak.

A nélkülözhetetlen darabok közé tartoznak az egyszínű, jó minőségű pamut vagy selyemjersey úgynevezett casual darabok, amelyek Madonna kivágással blézerek alá hordhatók, a legkülönbözőbb árnyalatokban. (mti-panoráma)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ÉletmódRSS