2020. február 21. péntekEleonóra
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Betiltotta Pelosi a dohányzást a washingtoni kongresszusban

2007. január 11. 18:53, utolsó frissítés: 18:53

Azonnal hatállyal betiltotta a dohányzást a Capitoliumban Nancy Pelosi, az új képviselőházi elnök alig két héttel azután, hogy átvette posztját. "A dohányfüstös termek korszaka véget ért" – mondta Pelosi, azzal érvelve, hogy az orvostudomány egyértelműen megállapította a passzív dohányzás veszélyeit, a rák és a légúti betegségek kialakulásának lehetőségét. A képviselőházi elnöki tisztség a harmadik a hatalmi rangsorban az elnök és az alelnök után.

A The New York Times kommentárja szerint a demokraták igyekeztek politikai tartalommal feltölteni a dohányzási tilalmat. A füstmentesség hangsúlyozásával azt hangoztatták, hogy irányításuk alatt már nem lesznek ködös háttéralkuk a kongresszusban. Washingtoni éttermekben, és számos közintézményben már betiltották a dohányzást.

A dohányosok, akik a kongresszus előcsarnokaiból is kiszorulva a külső balkonon kénytelenek füstölni, lázogás nélkül elfogadták az új szabályozást. A láncdohányos ohiói képviselő, John Boehner azt nyilatkozta, támogatja a döntést, bár nem lesz kényelmes mindig a teraszon cigarettázni. Henry Waxman kaliforniai képviselő közölte: amúgy is elege volt abból, hogy rendszeresen megjegyzéseket kapott, amiért szivarozott a tárgyalótermekben. Ezzel együtt a képviselőket irodájukban senki sem ellenőrzi, hogy cigarettáznak-e vagy sem. (mti)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ÉletmódRSS